Uudet harrastukset antavat virtaa syksyyn

On taas koittanut syksy, mikä tietää uusien harrastusten aloittamista ja arkirutiineihin palaamista. Kesällä on ladattu akkuja ja nyt on hyvä hetki pohtia, mihin kesällä hankitun energian voisi käyttää. Moni palailee tuttujen harrastusten pariin, kun harrastusryhmät ja kerhot taas starttaavat syyskausina. Jos mielesi tekee kuitenkin kokeilla jotain ihan uutta, kannattaa jatkaa lukemista – lupaan, että postauksen lopussa olet löytänyt ainakin yhden uuden harrastusidean!

Valokuvaaminen on luovaa ja kiinnostavaa ajanvietettä, jossa kehittyy nopeasti. Alkuun et tarvitse edes erityisiä välineitä, sillä nykyään puhelimissa on tarpeeksi laadukas kamera erilaisten kuvien ottamista varten. Kun pääset harrastuksessa pidemmälle, laadukkaimmat järjestelmäkamerat löytyvät usein tekemällä vertailuja eri valmistajien ja mallien suhteen.

Ruuanlaitto on helppo ja hauskaa ja sopii koko perheelle. Voit aloittaa helpoista resepteistä ja siirtyä vaikeampiin. Miten olisi vaikkapa itse tehdyt tortillat ja omenapiirakka? Ruokaa laittaessa oppii nopeasti uusia taitoja ja löytää itsestään piileviä kykyjä. Kokkailu on myös harrastuksena erittäin käytännöllinen, sillä taitoa tarvitaan joka päivä arjessa.

Lukeminen on aliarvioitua puuhaa, joka sopii etenkin pimeisiin syysiltoihin! Lukeminen opettaa uusia asioita, lisää empatiataitoja ja kykyä kuvitella itsensä toisen ihmisen asemaan. Lukeminen on harrastuksena edullinen, jopa ilmainen: Suomen kirjastot tarjoavat loputtomasti kirjoja, joista jokainen löytää oman suosikkigenrensä. Apua kirjojen valitsemiseen löytyy blogeista, kirjaston henkilökunnalta tai erilaisista kirjalistauksista. Jos innostut, voit lähteä mukaan lukuhaasteeseen ja haastaa itsesi lukemaan mahdollisimman monta kirjaa vuodessa!

Toivottavasti löysit tästä listauksesta sinulle sopivan harrastuksen, jonka parissa syksysi sujuu mukavasti. Erilaisia paikallisia harrastuskursseja ja työpajoja löydät työväenopiston nettisivuilta ja kurssioppaista.