Kesytä arjen kaaos

Arkea on vaikea kesyttää. Toisinaan yritämme kaikkemme, jotta saisimme arjen hallintaan ja aikataulutettua. Ehkä hetken aikaan koemmekin onnistuvamme siinä ja kaikki sujuu mallikkaasti. Ei kuitenkaan tarvita kuin yksi yllättävä käänne, vastoinkäyminen tai tärkeän menon peruuntuminen ja arkemme suistuu radaltaan. Emme voi välttyä arjen myllerryksiltä, mutta voimme pyrkiä pehmittämään niiden aiheuttamaa kaaosta. Tässä postauksessa jaamme vinkkejä siihen, miten juuri sinä voit pyrkiä ylläpitämään ohjat käsissäsi silloinkin, kun kaikki ei mene suunnitelmien mukaan.

Tärkein vinkki tuntuu ehkä liiankin yksikertaiselta: älä kuvittelekaan voivasi hallita kaikkea. Kun aikataulutat lasten harrastuksia, omia työpäiviäsi ja syntymäpäiväjuhlien järjestelyitä, jätä tarpeeksi väljyyttä kalenteriin. Silloin yllättävät menot, auton hajoaminen, lasten kiukkukohtaukset tai sulanut pakastin eivät riko minuuttiaikatauluasi ja romuta suunnitelmiasi. Ja jos käykin niin, että aikataulusi pitää, voit väljinä hetkinä suunnitella seuraavan viikon menoja, tehdä juoksevia kotitöitä tai ihan vain rentoutua. Mitä, jos tänään olisikin vihdoin sopiva hetki puhdistaa ja öljytä se puinen aterinlaatikko, jonka huoltoa olet suunnitellut jo pitkään?

Ruoka on ehdottoman tärkeää hyvän arjen toimimisessa. Tässäkin kehotamme unohtamaan tiukan pipon narikkaan ja pitämään suunnitelmat joustavina. Realistisessa arjessa ei joka päivään mahdu viittä ateriaa eikä ruokailuväliä voi mitenkään joka päivä pitää ideaalissa mitassa. Anna siis eineksille mahdollisuus, hyödynnä ruuan kotiinkuljetuspalvelua ja kaikkia sellaisia kodinkoneita, jotka nopeuttavat arkea. Tehokas mandoliini viipaloi vihannekset nopeasti ja vedenkeittimellä kiehautat veden pussimuusia varten. Vielä lihapullia suoraan kaupan eineshyllystä ja voilá! Tarpeeksi terveellinen ja ravitseva ruoka on valmis! Ruuan kanssa hifistelylle on aikansa ja paikkansa mutta se harvoin jos koskaan on lokakuinen maanantai, kun lapset tulevat harrastuksista kotiin nälkäisinä kuin hevoset.